מלאו את הטופס ונחזור בהקדם עם תשובה לדוא"ל שלכם (לצערנו, עקב אילוצי התו הסגול לא נוכל לחזור טלפונית לכל אחד)
משחקי זיכרון למבוגרים – כן או לא?
אנשים רבים שעברו את גיל החמישים ואולי גם אתם, מרגישים שהזיכרון זה לא מה שהיה פעם וכי פעולות פשוטות מתחילות פתאום להתארך יתר על המידה ואפילו קצת להסתבך. נשאלת השאלה, מדוע זה קורה? סביר להניח שחלקכם ניסיתם לחקור קצת את העניין כדי למצוא פתרון. רובנו מנסים לבדוק עם עצמנו למה יש שינוי ביכולת הזיכרון ומתי זה לרוב קורה? חלקנו אפילו מנסים להיות ערים יותר לתגובות שלנו במהלך היום ובאופן טבעי מתעורר בנו החשש של מה יהיה, האם זה יחמיר, ומה ניתן לעשות? תתפלאו לגלות, אך משחקי זיכרון למבוגרים יכולים להיות הפתרון לתופעה.
משחקי זיכרון למבוגרים לשיפור יכולות הזיכרון
כאמור, כאשר מגיעים למצב המתואר לעילף אין זה מין הנמנע לפנות במצבים אלה להתייעצות ראשונית עם רופא המשפחה שייתכן ויפנה לנוירולוג. אך, עם זאת, אחת מהדרכים המומלצות שבוודאי נתקלתם בה ברשת או בשיחה בקרב חברים ומשפחה קרובה, היא תרגול מוחי – קוגניטיבי באמצעות שימוש במשחקי זיכרון למבוגרים, שבשנים האחרונות הפכו להיות פופולריים יותר ויותר.
משחקי זיכרון למבוגרים ומשחקי חשיבה קיימים בצורות רבות ומגוונות. המוכרים שבהם:
- סודוקו
- תשבצים
- משחקי קלפים כמו ברידג’.
לעיתים קשה להתרגל, אך זהו העידן הדיגיטאלי וככזה, קיימים מגוון משחקי זיכרון למבוגרים הנגישים בשלל צורות ברשת האינטרנט וחלקם אפילו חינם. עם זאת, חשוב לזכור, משחקי זיכרון למבוגרים הניתנים בחינם הם משחקים שנועדו יותר למטרת הנאה ולא בהכרח למטרה טיפולית שמסייעת לשיפור אמיתי של יכולות הזיכרון. בדרך כלל משחקים אלו יהיו קצרים ולא בנויים משכבות שבאמצעותם ניתן להתקדם ולעקוב אחר ההתקדמות (אלמנט חשוב ביותר והכרחי לשיפור ומעקב אחר יכולות הזיכרון).
האם זה באמת עובד?
אומנם קל מאוד למצוא ברשת האינטרנט משחקי זיכרון למבוגרים בחינם, אך ישנם משחקים אחרים , שאומנם עולים כסף, אבל אולי יש סיבה לכך. כאן מתחילות ההתלבטויות:
האם זה באמת עובד? האם זה שווה את הכסף? האם זה יעזור לאורך זמן? וכן הלאה.
ננסה כעת לענות על כמה מהשאלות הללו כדי שתוכלו להחליט האם משחקי זיכרון למבוגרים, גם אם בתשלום, באמת כדאיים ועושים את העבודה?
ראשית כל חשוב להבהיר כי איבוד זיכרון מתרחש באופן טבעי עם הגיל, אך החדשות הטובות הן שאפשר בהחלט להאט את קצב נסיגת הזיכרון ואף למנוע אותה במקרים רבים, על ידי מספר דרכים, החל מפעילות גופנית מתונה וקבועה, תזונה מתאימה ועד לפעילויות חברתיות, למידת שפה חדשה, שיעורי ריקוד (כן ,כן) ועוד. אך הדרך החשובה ביותר שאין לוותר עליה היא גירוי המוח ואילוצו לבצע פעולות זכירה ופעולות קוגניטיביות על ידי שימוש במשחקי זיכרון אשר הותאמו במיוחד למבוגרים למטרה זו, עליהן נסביר בהמשך.
אז איך משחקי זיכרון למבוגרים עובדים באמת?
משחקי זיכרון למבוגרים הם בד”כ ממוחשבים ומבוססים על העובדה שגירויים קוגניטיביים כלומר גירויים הקשורים בחשיבה, בהכרה ובתפיסה, יכולים לגרום לשינויים חיוביים במוח, כמו למשל הגדלת כמות הקשרים העצביים. לא כולם יודעים, אבל המוח שלנו הוא איבר גמיש אשר יכול להתפתח בכל גיל, לפתח קשרים חדשים ולחזק קשרים קיימים בעקבות גירוי מתאים שניתן בכוונה או כתוצאה ממה שקורה ביום יום, דהיינו כתוצאה מהמעשים, הפעילות שלנו וחוויות שאנחנו עוברים. גמישות זו מאפשרת שיפור של יכולות מוחיות ועיכוב של איבוד זיכרון הנובע מהזדקנות טבעית. כלומר, אם נתאמן על יכולות מסוימות, המוח שלנו יתפתח בהתאם.
עדויות מחקריות
מחקרים מראים כי למידה של דברים חדשים, פתירת תשבצים ומשחקים שונים עוזרים לשמור על המוח פעיל ובכך מונע “התנוונות” של תאי המוח. בדיוק כמו שאנשים הולכים לחדר הכושר כדי לשפר את היכולות הפיזיות שלהם, גם את המוח צריך לאמן כדי שימשיך להתפתח ולא יתנוון. ישנם מחקרים שמראים כי אפילו 20 דקות של גירוי מוחי במשך 3 פעמים בשבוע עוזרים לגרות את המוח ולחזק את יכולות הקשב והזיכרון. בנוסף, מחקרים שבדקו שימוש במשחקי זיכרון למבוגרים הראו שישנו שיפור בתפקוד אזורי המוח האחראיים על זיכרון עבודה, עיבוד מידע ותפקודים קוגניטיביים אחרים. נתון זה מצביע על שימוש יעיל יותר במוח בעקבות שימוש במשחקי הזיכרון הללו.
רוב האנשים לא מודעים לכך שהם יכולים לשלוט על מוחם גם כשהם מתבגרים אבל זה בהחלט כך. שינויים קלים באורח החיים יכולים לתרום רבות לשיפור הזיכרון ותפקודי המוח כמו גם לבריאות הכללית.
משפרים את התפקוד היומיומי באמצעות אימון ממוקד
אחת השאלות המרכזיות הנוגעות למשחקי זיכרון למבוגרים היא, האם אימון יכולות ספציפיות שבהן מתמקד המשחק ישפיעו באופן ישיר על יכולות קוגניטיביות אחרות? במילים אחרות, האם משחק זיכרון שיש בו אימון על זכירת מילים למשל, ישפר גם את יכולת זכירת פרצופים, שמות או מספרים? התשובה היא כן!
מחקרים מראים שאנשים שתרגלו במשחקי זיכרון למבוגרים (משחקים מקצועיים) ברציפות במהלך תקופה של מספר חודשים, חשו שיפור בתפקוד הזיכרון הכללי הנרחב. יחד עם זאת, אנשים שהתאמנו במשחקים כאלו מעידים כי הם הרגישו חדים יותר, מרוכזים יותר וחשו שיפור ניכר בזיכרון. לסיכום, אם אתם רוצים לשמור על מוח פעיל ולנסות לדחות את השפעות הגיל על זיכרון וריכוז, תוכנית האימון המוחי AttenMind המשלבת בתוכה משחקי זיכרון למבוגרים, תעשה עבורכם את העבודה!
חפש באטנמיינד
אטנמיינד פועלת בישראל כבר 17 שנה!
הצטרפו כעת לאלפי לקוחות שכבר
ניסו והצליחו לאמן את הזיכרון!
צור איתנו קשר
השאר עכשיו את הפרטים שלך ואחד מהמומחים
שלנו יחזור אליך לייעוץ חינם:
תנאי שימוש וביטול עסקה | כל הזכויות שמורות ל © AttenGo